Marieke

Marieke

Meer over Marieke

De beeldtaal van Marieke straalt van levensvreugde en communiceert via toegankelijke onderwerpen en bijdetijdse kleurcombinaties. Haar schilderhand gaat driftig doch bedachtzaam over het doek. Ferme schildertoetsen worden afgewisseld met toevallige materiaalcombinaties. Het canvas toont dit constante spel van spontaniteit en een gepland tafereel. Gekozen onderwerpen uit het dierenrijk en het stadsleven bieden een onuitputtelijke bron van motivatie.

 

Het is ook mogelijk om een mix van wensen door te geven waarbij Marieke een passend schilderij maakt op een voor u geschikt formaat.

NEEM CONTACT MET MIJ OP

BENIEUWD NAAR MIJN WERKEN?

Bekijk hier een greep uit mijn werken!

PORTFOLIO

CURRICULUM VITAE - MARIEKE BEKKE - 1985

2014
Opening nieuw extern atelier aan Gravendijk 16 in Albergen

2010
Opening atelier aan huis te Albergen aan de Boekweitmolen6

2005-2013
Docent Tekenen en Handvaardigheid bij ST.Canisius

2006-2008
Atelier te Harbrinkhoek

2004-2006
Kunstschilder bij ”KunstzonderFratsen” te Albergen

2001-2006
1e grds Diploma Beeldende Kunst en Vormgeving te Zwolle

NU OPEN EXPOSITIES

Zin in Kunst


Walstraat 40 – Deventer

Één van de oer-galeries waar mijn werk als eerste werd geexposeerd. Wat startte met een duoexpo is uitgegroeid tot permanente expo met altijd zeker 20schilderijen in stock.

Galerie De Groninger Kroon


Reiderwolderpolder 4 – Finsterwolde

Groepsexpo waarbij ieder objecten heeft gemaakt naar aanleiding van het aangedragen thema. De expositie wordt feestelijk geopend door de galerieeigenaresse Wilma en muzikale begeleiding.

Eigen atelier


Gravendijk 16 – Albergen

Eigen werkplek is niet vrij te bezoeken maar voel u welkom om een afspraak te maken. Bel 0623170114, mail info@mariekebekke.nl of Whats-app om een momentje te prikken.

Galerie Schoonheim & De Vink


Vinkenburgstraat 1-3-5 Utrecht

In het hart van Utrecht presenteert deze galerie o.a. moderne kunst: acrylverf en olieverf schilderijen, zeefdrukken, beelden en een uitgebreide collectie lijsten, prenten en etsen van historische plattegronden en Hollandse stadsgezichten.

De Kunstkeuken


Markt 23 – Valkenswaard

De Kunstkeuken is gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van kunst aan bedrijven en particulieren. Kom kunstbeleven in de 11 zalen tellende oude raadhuis van Valkenswaard. Dé Kunstbeleving van Nederland!

Galerie Oosterbeek


Weverstraat 47 – Oosterbeek

Kopen en huren van schilderijen en beelden. Ons doel is iedereen de mogelijkheid te bieden om kunst op een betaalbare manier in huis te halen. Hierbij hebben wij oog voor kunst die landelijke bekendheid geniet maar ook bieden wij kunst die zijn oorsprong vindt in Oosterbeek en omstreken.

IQkunst


Marsweg 42 – Zwolle

Al meer dan 25 jaar is de missie Kunst voor iedereen. IQ heeft een grote collectie voor uitleen en verkoop met 3 vestigingen te Zwolle, Kampen en Hardenberg.

Galerie Thyade


Hoogstraat 31-33 Rotterdam

Na een succesvolle exposities zijn de schilderijen van Marieke Bekke opgenomen in de vaste stockwand. Deze wordt regelmatig aangevuld.

Irok


Meldersloseweg 6 – Horst

Irok staat voor de lijstenmakerij, galerie en kunstuitleen.

Irok


Kerkstraat 47 – Panningen

Irok staat voor de lijstenmakerij, galerie en kunstuitleen. Dit is de nieuwste vestiging van deze kunstfamilie die met hart en liefde kunsten tentoonstelt en klanten adviseert.

The Arts


Orthenstraat 39 – ‘s-Hertogenbosch

The Arts heeft een zeer uitgebreide kunstcollectie van schilderijen, beelden van brons en glas, grafiek, en ook sieraden. Naast het aanbieden van deze kunstcollectie lijsten wij ook zelf in.

Loods5


Pieter Ghijsenlaan 14B – Zaandam

NAT is de kunstafdeling van de woonwinkel Loods5. Sinds 2012 wordt het gerund door gedreven en gediplomeerde dames. Het streven is om unieke moderne kunst voor een betaalbare prijs aan te bieden.

SilleKunst


Goudsestraatweg 8 – Oudewater

Uitsluitend originele moderne kunst van Nederlandse bodem.

Dennenoord


Vasserweg 36 – Mander te Twente

Het mooiste theehuis van Nederland ligt verscholen tussen de Tubbergse essen en het Duitse bos. Geniet van de hightea in de serre, dineer in The Barn en slaap in de sprookjesachtige hutjes. Schilderijen zijn te bekijken in dit Engelse restaurant en bij verkoop kan het direct worden meegenomen. De snelle souvenirs zijn te koop in de shop op het terras van het theehuis. Mocht er nog meer bezichtigd willen worden dan cross even door naar het atelier van Marieke op 15minuutjes afstand.

Vesta


Peizerweg 74 – Groningen

In de woonmall Vesta is op de 1e etage een ruimte gereserveerd voor originele kunst. Paul La Poutré is iedere zaterdag van 13u tot 17u aanwezig en schildert dan live. Op maandag tot zondag is de woonmall ook gewoon geopend en is  Art&Lef openlijk toegankelijk voor publiek. Gratis parkeren voor de deur. Voornamelijk de Groningse stadsgezichten van Marieke worden getoond.