Twentse courant

21 mrt Twentse courant

Publicatie op 21mrt2016 in Tubantia Twentse Courant
ALBERGEN – Haar atelier staat in Albergen, maar haar kunst beperkt zich niet tot Twente. Zelfs in Londen en New York hangen schilderijen van Marieke Bekke.

“Natuurlijk zijn de buitenlandse opdrachten niet meer bijzonder dan die in mijn eigen regio, maar ik zie het wel als een mooi avontuur”, zegt Marieke in haar met kleurrijke kunst ingerichte atelier.

De docente Beeldende Kunst en Vormgeving bouwde haar baan aan het Canisius in Tubbergen steeds meer af om zich te richten op haar schilderkunst. “Ik heb altijd allerlei dingen naast elkaar gedaan”, vertelt ze. “Dat is nog steeds zo, alleen nu vanuit mijn eigen bedrijf. In 2006 hield ik voor het eerst een expositie in Almelo en het jaar daarop in Amsterdam. Dat vond ik best spannend. Het eerste weekeinde in Amsterdam verkocht ik de helft van mijn doeken. Met dit succes benaderde ik andere galerieën.”

Ze omschrijft haar stijl als modern, impressionistisch en experimenteel. Ruim dertig doeken liggen, verspreid op steigers, te wachten op een laag verf.

image-5844897-600 image-5844898-600